Mrt

Konak MEM 25 Mart İzmir'in Fethi ve Çaka Beyi Anma Programı okulumuz konferans salonunda  İlçe MEM Şube Müdürlerimiz Sayın Filiz TÜRKMENOĞLU, Sayın Özcan BAKIR ve Sayın Güven KAYA nın  katılımıyla gerçekleştirildi.

Mrt

10. Sınıfta Fizik ve Coğrafya derslerinin ortak konuları olan;deprem,deprem dalgaları ile ilgili branş öğretmenlerimiz sınıflarda ortak bir sunum gerçekleştirdiler.Disiplinler arası gerçekleştirilen bu çalışma ile öğrenciler farklı bilimlerdeki bakış açılarını görme ve analiz etme imkanı elde ettiler.

Mrt

Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin anlamını önemini tarihteki yerini idarecilerimiz öğretmenlerimiz ve geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimizle idrak ettik.Bize bu vatanı bırakan aziz şehitlerimizi  rahmetle yad ettik.Çanakkale Zaferi, Türk milletinin onur ve direniş destanıdır. 18 Mart 1915'te başlayan ve 18 Mart 1916'da kazanılan bu zafer, Türk topraklarını işgal etmek isteyen düşmana karşı verilen eşsiz bir mücadeleyi simgeler. Binlerce şehidin verdiği fedakarlıkla yazılan bu destan, Türk milletinin vatan sevgisi ve bağımsızlık tutkusunun en önemli göstergesidir.

Mrt

Okulumuz ortaokul öğrencileriyle 14 Mart Pİ Günü etkinlikleri düzenledik.

Mrt

Okulumuz 9/A sınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu "Hoş Geldin Ramazan" programıyla birlikte bu mübarek ayı coşkuyla karşıladık.

Mrt

Ramazan ayı girdiğinde cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar bağlanır-Buhârî. Hoş Geldin Ya Şehr-i Ramazan.

Mrt

Din Ögretimi Genel Müdürlüğü Kalemkar okullar projesi' nin 1. Çalıştay'ı 6-8 Mart 2024 tarihinde Bursa'da gerçekleşti. Görsel Sanatlar öğretmenlerimiz Güleç Öktem ve Duygu Süzen, Bursa' nın tarihi zenginliklerine tanıklık ederek kalemişi eserlerini yakından inceledi.

Mrt

İzmir Tepekule Kongre Merkezi’nde düzenlenen İzmir Üniversite Bölüm Tanıtım Günleri’ne son sınıf öğrencilerimizle katıldık. Üniversitelerin ilgili bölümlerinden akademisyenler, meslek ve bölüm tanıtımı atölye çalışmalarını ziyaretçi öğrencilerin aktif katılımını sağlamak amaçlı olarak soru - cevap formatında gerçekleştirdiler.

Bölüm tanıtım atölyeleri SAYISAL – EŞİT AĞIRLIK – SÖZEL - DİL puan türlerine göre ayrı salonlarda gün boyunca tekrarlanarak gerçekleştirildi, öğrencilerimiz de merak ettikleri bölümleri alan akademisyenlerinden dinleme fırsatı buldular.

Ayrıca fuar süresince eğitim danışmanları, YKS ve tercih uzmanları tarafından YKS‘ye Hazırlık, Üniversite Yolculuğu, Sınav Motivasyonu, Kariyer Planlama&Dünyada Eğitim Olanakları, Yabancı Dil ve Teknoloji Kullanımının Önemi vb konularda konferanslar verildi.

Mrt

Okulumuz öğrencilerinden Zeynep Karaca Uşak'ta yapılan Taekwondo grup müsabakalarında 3.olmuş ve Türkiye şampiyonasına gitmeye hak kazanmıştır. Ögrencimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.